TAKIM KONSULTUES MBI “DRAFT STRATEGJINË E UJITJES DHE KULLIMIT”, TIRANË- QESHOR 2017

Në kuadër të transferimit tek bashkitë të funksionit të Ujitjes dhe Kullimit,  Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave ka hartuar Draft Strategjinë për Ujitjen dhe Kullimin në Shqipëri. Ministria e Bujqësisë, Zhvilimit Rural dhe Administrimit të Ujrave dhe Agjencia për Zbatimin e Reformës Territoriale në bashkëpunim me  Programin për Planifikimin dhe Qeverisjen Vendore (USAID) […]

me shume

Takim Rajonal Informues “Këshilli Konsultativ një instrument në forcimin e zërit të Autoriteteve Vendore”, KORÇË 07.03.2017

Në këtë takim morën pjesë kryetarët  e bashkive (Korçë, Devoll, Përrenjas, Pogradec, Maliq, Pustec, Kolonjë, Librazhd), si dhe përgjegjësit e Rrugëve Rurale dhe Ujësjellës Kanalizime. Në takimi u shpjegua  misioni, roli dhe funksioni i Këshillit Konsultativ dhe Sekretariatit Teknik, si dhe u diskutuan funksionet  e deleguara Njësive të Vetëqeverisjes Vendore në fushën Rrugëve Rurale dhe Ujësjellës […]

me shume

Takim Rajonal Informues “ Këshilli Konsultativ një instrument në forcimin e zërit të Autoriteteve Vendore”, GJIROKASTËR 02.03.2017

Në këtë takim morën pjesë kryetarët  e bashkive (Memaliaj, Tepelenë, Përmet, Këlcyrë, Gjirokastër, Libohovë, Dropull, Delvinë, Sarandë, Finiq, Konispol, Himarë), si dhe përgjegjësit e Pyjeve/Kullotave dhe Shërbimit të Mbrojtjes nga Zjarri. Në takimi u shpjegua  misioni, roli dhe funksioni i Këshillit Konsultativ dhe Sekretariatit Teknik, si dhe u diskutuan funksionet  e deleguara Njësive të Vetëqeverisjes Vendore në fushën Pyjeve/Kullotave dhe […]

me shume

Takim Rajonal Informues “ Këshilli Konsultativ një instrument në forcimin e zërit të Autoriteteve Vendore”, FIER 28.02.2017

Në këtë takim morën pjesë kryetarët  e bashkive (Fier, Vlorë, Selenicë, Lushnjë, Ura Vajgurore, Kuçovë, Berat , Skrapar, Poliçan, Roskovec , Patos, Mallakastër), si dhe përgjegjësit e bujqësisë/ ujitjes/ kullimit dhe arsimit. Në takimi u shpjegua  misioni, roli dhe funksioni i Këshillit Konsultativ dhe Sekretariatit Teknik, si dhe u diskutuan funksionet  e deleguara Njësive të […]

me shume

Takim Rajonal Informues “ Këshilli Konsultativ një instrument në forcimin e zërit të Autoriteteve Vendore”, LEZHË 24.02.2017

Në këtë takim morën pjesë kryetarët  e bashkive ( Dibër, Mat, Bulqizë, Klos, Kukës, Has, Tropojë, Lezhë, Kurbin, Mirditë, Shkodër, Vau i Dejës, Pukë, Fushë-Arrëz, Malësi e Madhe), si dhe përgjegjësit e shërbimit zjarrëfikës dhe ata të rrugëve rurale. Në takimi u shpjegua  misioni, roli dhe funksioni i Këshillit Konsultativ dhe Sekretariatit Teknik, si dhe […]

me shume

MIRATIMI I DRAFT RREGULLORES SË BRENDSHME TË FUNKSIONIMIT TË KËSHILLIT KONSULTATIV, DISKUTIME MBI PROJEKTLIGJIN ” PËR FINANCAT E VETËQEVERISJES VENDORE”

Në mbledhjen e parë të Këshillit Konsultativ u diskutuan ligje të rëndësishme të funksionimit të qeverisjes vendore, siç është ligji për financat vendore i cili pas dy akteve që transformuan tërësisht realitetin në bashki, ligji për ndarjen e re Administrative-Territoriale dhe ligji për Vetëqeverisjen Vendore përbën sigurisht një nga ligjet më të rëndësishme për funksionimin […]

me shume

MBLEDHJA KONSTITUIVE E KËSHILLIT KONSULTATIV TË QEVERISJES QËNDRORE ME VETËQEVERISJEN VENDORE

Për herë të parë në Shqipëri qeverisja qendrore do të jetë e detyruar të konsultohet me përfaqësues të qeverisjes vendore në lidhje me decentralizimin, financat vendore dhe funksionet e bashkive. Përmes Këshillit Konsultativ të Qeverisjes Qendrore dhe Vetëqeverisjes Vendore të dy nivelet e autoriteteve do të jenë në gjendje të shkëmbejnë dhe të diskutojnë politikat, […]

me shume

Projektligji Për Financat e Vetëqeverisjes Vendore

Ky ligj ka për objekt: a) përcaktimin e rregullave, parimeve dhe procedurave të financimit të njësive të vetëqeverisjes vendore, përfshirë të ardhurat e veta nga taksat dhe tarifat vendore, taksat e ndara; transfertat nga buxheti i shtetit, si dhe të ardhurat e tjera të parashikuara me ligj. b) përcaktimin e rregullave bazë për madhësinë dhe […]

me shume